2014. január 19.

2. fejezet

Joe-val bemutatkozunk a mentorainknak, megpróbáljuk a bizalmunkba fogadni őket. Legalábbis én. Kicsit beszélgetünk.
Meglepve nézek az  ajtóra, mikor két kapitóliumi stylist - Noel és Boinara - belép.
- Sziasztok. Most muszáj elvinnünk titeket, mert egy, a körzeteteket jellemző fotót kell készíttetni - mondja Noel.
Természetes vörös haja van. Farmert, fehér  inget és fekete zakót visel. Kapitóliumhoz képest tök normálisnak tűnik.
Boinara haja rózsaszín és hosszú. komoran nézi Joe-.
- Mags, te velem jössz - teszi hozzá Noel. Elengedem Anabell kezét és mellé állok. Egy ajtóra mutat, én meg szófogadóan bemegyek. Három rikító hajú embert látok meg a teremben. Két nő, egy férfi. Mott, Charbotte és Perminto. Lefektetnek egy hideg fémasztala, leveszik rólam a ruhámat és... dolgozni kezdenek rajtam. Szőrtelenítő csíkokat tépdesnek a lábamról. Ez nagyon-nagyon fáj, de összeszorított fogakkal tűröm. Ezután csipeszekkel eltávolítják a szemöldököm egy részéét. Tépettre vágják a szőke hajamat. Aztán kisminkelnek. A felső szemhéjamat halvány lilára festik, az ajkamra szolidan csillogó szájfényt raknak. Valószínűleg azt szeretnék, hogy az Arénában is felismerjenek. A tükörbe nézve látom, hogy nem is nézek ki olyan mesterkélten. Hurrá. Miután a három előkészítő  vége, Noel lép be. Körbejár, feléri minden porcikámat.
- Nagyon szép a hajad. És az alakod is. Mit sportolsz? - kérdezi.
- Szörfözöm. - vágom rá. Vágyakozva a tengeremre gondolok. A stylist bólint és egylila ruhát vesz elő egy táskából. Kagylókkal van díszítve. Felveszem, bár látom, hogy jóval a térdem fölé ér. Lenge nyári ruhának szánták, gondolom, de kissé rövid lett.
Noel a derekamra köt egy vékony hálót övként. A kezemre is hálós kesztyűt húz. Majd átkísér egy másik szobába. A falai olyanra vannak festve, mint a tengerpart. Egy fegyvertartóra mutat. Azonnal odaugrom és kihúzok egy arany szigonyt.
Joe is megérkezik. Fekete fürdőgatyában, lila törölközővel a hátán. Egy fotós azt mondja, hogy tegyünk úgy, mintha harcolnánk. Joe felkap egy kardot és fordulásból felém csap vele. A szigonyommal hárítom az ütés. és a földre lököm. Közben a kamerás vadul kattintgat. Joe dühösen felszisszen.
- Ha tehetném, már most kinyírnálak, Folder - gúnyosan elmosolyodom és elemelem róla szigonyt. Noel karon fog és visszakísér Anabellékhez. Ő izgatottan ugrik hozzám.
- Na, mi volt:?
- Fogalmazzunk úgy, hogy Joe utál, mert egy szál szigonycsapással a földre löktem - vonok vállat.
- Legyőzted? - néz rám Damon furán. - Egy nagy meglepetés vagy nekem, Mags Folder. Kár, hogy ne én mentorállak.

1 megjegyzés:

  1. Szia Kiraktalak! És amúgy tetszik a történet csak túl rövid és nem valami részletes :) ide vagy kitéve ---> http://impossiblehungergames.blogspot.hu/

    VálaszTörlés